• Description

Leudelange: goede resultaten voor Nederlandse jeugd

15/08/2010 18:29

De Nederlandse jeugd presteerde het afgelopen weekend goed in het Luxemburgse Leudelange. Marjolein Cho Chia Yuen reed Cho's Pepper bij de young riders naar een derde plaats in de landenproef, en een tweede plaats in de individuele proef en de kür op muziek. Ook bij de junioren en de pony's presteerde de Nederlandse afvaardiging goed.

Anne Meulendijks eindigde bij de junioren met Tom Tom Go op een derde plaats met 66,48 procent in de landenproef. Tijdens de individuele proef scoorde ze 65,43 procent en een vierde plaats. In de kür op muziek was er opnieuw een vierde plek met 67,41 procent.

Bij de pony's waren er meerdere namen die zich in de prijzen reden. Tijdens de landenproef was de beste klassering voor Lotte Meulendijks met Boticelli. Met een score van 68,14 procent eindigde ze als tweede. Jasmien de Koeyer eindigde met Bjirmen's Wytse als vijfde met 65,74 procent. Mandy van den Hoek eindigde met Voorwijk's Celeste als zevende en met Leslie als achtste.

Tijdens de individuele proef was het Michelle de Jonge die met Hagelkruis Valentijn beslag legde op de tweede plaats. Ze scoorde 68,07 procent. Sanne Gilbers reed Geronimo B naar de derde plaats met een score van 67,01 procent. Jasmien de Koeyer eindigde als zesde, Julie de Baerdemaeker als zevende en Zoe de Booij als achtste.

Michelle de Jonge schreef met Hagelkruis Valentijn de kür op muziek op naam met 72,41 procent. Lotte Meulendijks eindigde met Boticelli als derde (70,16 procent), Rachell Fokker reed Orchard Boginov naar een vierde plaats met 69,66 procent. Plaats zes tot en met negen werden bezet door Sanne Gilbers, Julie de Baerdemaeker, Reece Fokker en Mandy van den Hoek. Zoe de Booij en Jasmien de Koeyer eindigden als elfde en twaalfde.